Energieleveranciers vergelijken

Overstappen van energieleverancier is voor veel mensen vaak een grote stap. Velen denken namelijk dat het een hoop gedoe is, waardoor ze liever bij hun huidige leverancier blijven.

Energieleveranciers vergelijken toont jou echter veel verschillende opties, waardoor je toch de afweging kunt maken om jouw contract af te sluiten bij een andere maatschappij. Zorg er daarom voor dat je alle opties goed onderzoekt en uiteindelijk de juiste keuze maakt omtrent jouw energie en eventueel ook gas.

Veel mogelijkheden tijdens het energieleveranciers vergelijken

Energieleveranciers vergelijken is een mogelijkheid om te kijken welke leverancier het beste bij jou past. Er zijn namelijk veel verschillende mogelijkheden bij leveranciers en niet iedere leveranciers kan tegemoet komen aan jouw huidige verbruik.

Wanneer je energieleveranciers vergelijken gaat, zul je dus alleen een lijst van leveranciers te zien krijgen die voldoen aan jouw verbruik en de bijbehorende wensen en eisen die jij stelt.

Energievergelijker gebruiken!

Vergelijk tarieven van verschillende energieaanbieders met de gratis online vergelijker. Bespaar honderden euro’;s per jaar op uw energienota!

Jouw gegevens tonen de eerste resultaten in de vergelijker

Zodra je bij de vergelijker aankomt, moet je een aantal basisgegevens invoeren. Denk hierbij aan de samenstelling van jouw huishouden en je huidige verbruik. Wanneer je dit verbruik niet precies weet, dan kan de vergelijker op basis van jouw huishouden een schatting maken. Ook moet je jouw postcode invoeren. Niet iedere leverancier levert namelijk stroom binnen jouw regio, waardoor de lijst per regio kan verschillen. Daarna start het energieleveranciers vergelijken en kun jij direct de beste deals zien.

Geniet van speciale welkomstbonussen en andere acties

Energieleveranciers vergelijken geeft jou verschillende voordelen. Een daarvan is dat je altijd van de beste prijs kunt profiteren. Energieleveranciers concurreren namelijk graag met elkaar, waardoor de prijzen in jouw voordeel uit kunnen vallen.

Daarnaast zijn er bij veel energiemaatschappijen ook speciale welkomstbonussen, waardoor er nog een bepaald bedrag van jouw contract prijs af gaat. Met deze bonussen proberen leveranciers nieuwe klanten aan te trekken en jij kunt van de concurrentiestrijd profiteren. Met energieleveranciers vergelijken bespaar jij jezelf al snel honderden euro’s op jouw contract. 

Meer opties mogelijk bij energieleveranciers vergelijken

Om jouw opties nog iets te beperken en daarnaast nog beter aan jouw voorkeuren aan te laten passen, kun je nog enkele mogelijkheden aanvinken bij de vergelijker.

Oude energieleverancier opzeggen?

Gaat u verhuizen en kiest u gelijk voor een andere energieleverancier, vergeet dan niet uw bestaande contract op te zeggen!

Energieleveranciers vergelijken kan namelijk niet alleen op basis van jouw huishouden en huidige verbruik, maar ook op contractduur, soort stroom en energietarieven. Je hebt immers altijd een bepaalde voorkeur en idee over hoe jouw contract eruit moet zijn als het aankomt op elektriciteit. Deze opties aan- en uitvinken zorgt er daarom voor dat jij altijd de beste opties voor de laagste prijs te zien krijgt en zo een keuze kan maken uit de verschillende leveranciers en bijbehorende contracten en deals.

Jouw contractduur bepaalt een deel van de prijs

Energieleveranciers bieden daarom verschillende contractduren aan, waarbij het varieert van een tot twee jaar of zelfs een voor onbepaalde tijd. De laatste geeft jou de kans om vroegtijdig over te stappen van energiemaatschappij, terwijl je bij de andere twee opties aan de maatschappij vast zit totdat het contract ten einde loopt.

Hierdoor heb je veel vrijheid en kun je om elke reden overstappen. Als je dus ergens een betere deal vindt tijdens het energieleveranciers vergelijken, dan hoef je niet te wachten en deze deal mis te lopen. Contracten met een vaste duur zijn echter net iets goedkoper, doordat de leverancier meer zekerheid heeft op klantbehoud en hierdoor geen inkomsten misloopt.

Variabele en vaste tarieven voor andere perspectieven

Ook de tarieven voor energie kunnen een grote rol spelen tijdens het energieleveranciers vergelijken. Je hebt namelijk twee opties, een variabel en een vast tarief, waarvan een van de twee meestal jouw voorkeur heeft. Het is echter wel goed om te weten wat de verschillen zijn voordat je deze optie aanvinkt in de vergelijker.

Bij een vast tarief weet je gedurende je contract dat je verzekerd bent van dezelfde prijs, bij een variabel contract verandert de prijs per half jaar. Je kunt bij de laatste dus zowel goedkoper als duurder uit gaan zijn. Mocht je de gok willen wagen om uiteindelijk minder te betalen voor jouw energie, dan is deze optie de beste.

Grijze stroom standaard in het pakket

Ook het soort stroom kan jouw voorkeur hebben. Tegenwoordig bestaat er namelijk zowel groene als grijze energie. Grijze energie is de stroom die gewonnen wordt uit fossiele brandstoffen. In de meeste gevallen heeft iedereen standaard deze vorm van energie, doordat deze standaard bij de contracten zit.

Mocht je dus geen voorkeur hebben en deze ook niet aangeven bij jouw overstap, dan ontvang je automatisch grijze stroom. Deze energie zal echter op den duur verdwijnen, doordat fossiele brandstoffen langzaam opraken. Daarnaast is het ook schadelijk voor het milieu, doordat er veel koolstofdioxide vrijkomt bij het winnen van deze energie.

Duurzame energie voor een beter milieu

Groene energie is veel duurzamer en daarnaast ook beter voor het milieu. De energie wordt namelijk gewonnen uit onuitputbare bronnen, zoals zon, water en wind. Dit zijn bronnen die zolang wij bestaan ook energie op kunnen wekken, waarbij er geen schadelijke stoffen in de lucht komen.

Een andere manier om echt nog meer energie te besparen is om een water ontharder aan te schaffen. Hiermee ontkalk je het water en zorg je ervoor dat de leidingen ontkalkt zijn waardoor er minder energie nodig is om het water door de leidingen te laten lopen.

Alles wordt namelijk geheel uit eigen krachten gehaald en opgeslagen om de energie te kunnen gebruiken. Alleen bij windenergie is het nog een probleem om alle gewonnen energie op te slaan, waardoor voornamelijk gebruik wordt gemaakt van zonne-energie bij leveranciers. Tevens worden zonnepanelen vaak vergoed door de overheid, omdat het gebruik van duurzame energie gestimuleerd moet worden zodat het milieu niet nog verder vervuild wordt.

Een overstap is in enkele stappen geregeld

Mocht je willen overstappen van leveranciers, dan is energieleveranciers vergelijken de beste optie. In een oogopslag zie jij namelijk waar jij het voordeligste uit bent en welke maatschappij het beste aan jouw wensen en eisen kan voldoen. Daarna is het alleen nog een kwestie van een aanmeldingsformulier invullen, waarna de leveranciers de rest onderling regelen. Jij hebt er dus geen omkijken meer naar en zult niet zonder stroom komen te zitten aan het einde van jouw huidige contract. Daarna is het alleen nog maar optimaal genieten van jouw nieuwe energie en goedkoper contract.