Energievergelijker

Energie is noodzakelijk om te kunnen functioneren. We gebruiken het namelijk voor verschillende apparaten binnen ons huishouden of voor ons werk, waardoor we altijd verzekerd moeten zijn dat deze energie ook beschikbaar is.

Wanneer je echter niet meer tevreden bent over jouw energieleverancier of je het idee hebt dat je teveel betaalt voor jouw contract, dan kun je overstappen naar een andere maatschappij. Om te zien welke mogelijkheden er zijn en welke mogelijkheid het beste bij jou past, kun je een energievergelijker gebruiken. Deze energievergelijker toont jou in een opslag alle mogelijkheden, waardoor jij de beste keuze kunt maken.

Een energievergelijker als hulp voor goede acties

Een energievergelijker is een handig hulpmiddel om geen enkele deal meer mis te lopen bij energieleveranciers. Je hebt namelijk in een oogopslag de verschillende contracten en leveranciers op jouw beeldscherm, waardoor je ze met elkaar kunt vergelijken en goedkope energie kunt krijgen voor jouw huishouden of bedrijf.

Een onafhankelijke energievergelijker ontvangt namelijk op dagelijkse basis actuele informatie van de energieleveranciers, zodat de prijzen gedurende de dag worden aangepast aan de huidige situatie. Hierbij worden ook altijd de welkomstbonussen en andere acties vermeld. Zo profiteer je niet alleen van de laagste prijs voor jouw nieuwe contract, maar krijg je ook nog veel extra’s door over te stappen naar een andere energieleverancier.

Energievergelijker gebruiken!

Vergelijk tarieven van verschillende energieaanbieders met de gratis online vergelijker. Bespaar honderden euro’;s per jaar op uw energienota!

Verschillende opties om jouw voorkeur op aan te passen

Bij de energievergelijker kun je verschillende opties aanvinken. Zo heb je de keuze uit de contractduur, het energietarief en het soort stroom dat een leverancier aan jou moet leveren.

Energiemaatschappijen hanteren namelijk verschillende looptijden en tarieven bij hun contracten, waardoor het altijd goed is om eens te kijken wat de mogelijkheden precies zijn.

Ook wanneer je nog niet weet wat het beste bij jou zou passen, kun je deze opties wel bekijken. Daarnaast heb je wellicht ook een voorkeur van het soort energie. Zo wil de een uitsluitend duurzame energie en de ander is ook al tevreden met de standaard grijze stroom.

Door alle opties aan of uit te vinken kun je alle mogelijkheden met elkaar vergelijken en zo goedkope energie voor jouw huishouden vinden waar je weer een jaar of meer plezier van kunt hebben.

Oude energieleverancier opzeggen?

Gaat u verhuizen en kiest u gelijk voor een andere energieleverancier, vergeet dan niet uw bestaande contract op te zeggen!

Iedere energiemaatschappij heeft zijn eigen kwaliteit

Jouw huidige energiemaatschappij vergelijken met een andere kan jou verschillende voordelen opleveren. Allereerst kun je altijd op zoek gaan naar goedkope energie. De energievergelijker toont jou namelijk de goedkoopste oplossingen voor jouw huidige verbruik, waarbij de goedkoopste altijd bovenaan de lijst staat.

Je ziet dus in een opslag hoeveel je kwijt gaat zijn bij andere maatschappijen en welke kwaliteiten deze maatschappijen hebben met betrekking tot jouw energie. Niet iedere leverancier heeft namelijk dezelfde kwaliteiten.

Er is er altijd eentje bij die voor jou nadelig kan zijn of juist een veel positievere indruk op jou achterlaat. Je zult daardoor tot wel honderden euro’s kunnen besparen op jouw nieuwe contract.

Grote kortingen voor nieuwe klanten ten opzichte van oude

Een ander voordeel van een energievergelijker is dat je direct kunt genieten van de welkomstbonussen die maatschappijen voor nieuwe klanten hebben. Energieleveranciers doen er namelijk alles aan om zich te onderscheiden van de concurrentie, waardoor ze vaak met aantrekkelijke kortingsacties komen of jou nog iets extra’s bieden.

Overstappen van leverancier kan jou daardoor niet een alleen een beter contract opleveren, maar ook nog extra korting gedurende jouw contractduur bij de nieuwe leverancier. Deze kortingen ontvang je vaak niet wanneer je jouw contract verlengt bij de huidige leverancier, doordat er minder aan klantbehoud wordt gedaan dan aan werving van nieuwe klanten.

Ook dit kan daarom een reden zijn om over te stappen van leverancier, doordat je als nieuwe klant meer waardering krijgt dan als een oude klant die al jaren bij dezelfde maatschappij zit.

Een beter beeld van de leverancier

Een onafhankelijke energievergelijker kijkt daarnaast niet alleen naar de samenstelling van de contracten aan de hand van jouw wensen, maar toont ook verschillende klantervaringen. Er kunnen namelijk redenen zijn waarom een klant is overgestapt naar een andere leverancier of juist is gebleven bij deze maatschappij.

Door de klantervaringen te delen, heb jij een goed beeld van de afhandeling van klachten en problemen bij energieleveranciers en kun je er aan de hand van deze recensies voor kiezen om bijvoorbeeld toch op zoek te gaan naar een andere energiemaatschappij.

Daarnaast kunnen deze beoordelingen jou ook over de streep halen om juist wel op deze energiemaatschappij over te stappen.

Jouw overstap geregeld met het aanmeldingsformulier

Door alle energiemaatschappijen met elkaar te vergelijken, zul je altijd tot een goed contract komen. Deze is namelijk geheel op jouw huishouden en huidige verbruik aangepast, waardoor je niet snel zonder stroom komt te zitten.

Het overstappen van leverancier is daarnaast snel en eenvoudig geregeld. Wanneer jij namelijk het geschikte contract hebt gevonden, dan kun je via de website het aanmeldingsformulier invullen. Dit formulier bevat alle benodigde gegevens, zodat de nieuwe leverancier weet met wie ze te maken hebben.

Binnen enkele weken is jouw overstap rond

Jouw huidige en nieuwe energieleverancier regelen dan onderling de overstap. Jij hoeft hier niets extra’s voor te doen en daarnaast ook geen contact op te nemen om jouw opzegging te regelen.

Dit wordt namelijk allemaal voor jou gedaan. Afhankelijk van de looptijd van jouw huidige contract, gaat jouw andere contract binnen enkele weken in.

Zo wordt niet alleen voorkomen dat je zonder stroom komt te zitten, maar zul je ook geen dubbele kosten krijgen doordat de contracten naast elkaar doorlopen.

Profiteer van jouw overstap en bespaar honderden euro’s

Mocht je dus willen overstappen naar een andere energieleverancier, dan is het altijd goed om een energievergelijker te gebruiken.

Je kunt dan namelijk in een oogopslag alle mogelijkheden bekijken en zien wat andere mensen van de service van een energieleverancier vinden.

Van hieruit kun je verder kijken en beslissen of een overstap de juiste keuze is en zie je direct van welke welkomstbonussen en acties je kunt profiteren bij het afsluiten van jouw contract.

Uiteindelijk zul je veel geld overhouden, wat op kan lopen tot wel 400 euro.