Goedkope energieleverancier

Bij het afsluiten van een energiecontract wil je altijd weten waar je het goedkoopst uit bent. Je hebt namelijk veel verschillende energiemaatschappijen die ieder andere prijzen hanteren voor hun energie en gas.

Om te kijken welke goedkope energieleverancier het beste bij jou past, kun je een energievergelijker gebruiken. Deze toont alle leveranciers, waardoor jij de beste en goedkope energieleverancier er direct uit kan halen en een contract hebt die geheel aan jouw wensen en eisen is aangepast.

Vind een goedkope energieleverancier aan de hand van jouw wensen

Een goedkope energieleverancier is overal te vinden, je moet alleen even weten waar je moet zoeken. Je kunt er daarom voor kiezen om alle websites van de energiemaatschappijen af te gaan en op deze manier alle opties te vergelijken, maar een makkelijkere manier is door middel van een energievergelijker.

Energievergelijker gebruiken!

Vergelijk tarieven van verschillende energieaanbieders met de gratis online vergelijker. Bespaar honderden euro’;s per jaar op uw energienota!

Deze past de zoekresultaten namelijk helemaal aan jouw huishouden en huidige verbruik aan, waardoor de resultaten helemaal bij jouw situatie passen. Daarom vraagt een onafhankelijke vergelijker altijd wat de samenstelling van jouw huishouden is en wat jouw verbruik is van het afgelopen jaar. Ook wordt jouw postcode gevraagd, zodat alleen de resultaten worden weergegeven van energieleveranciers die bij jou in de regio leveren.

Het soort energie is te kiezen bij jouw overstap

Bij jouw zoektocht naar een goedkope energieleverancier kun je daarnaast voor nog veel andere opties kiezen. Een daarvan is het soort energie dat je kunt ontvangen. Je hebt namelijk de keuze uit zowel grijze als groene energie.

Grijze energie is relatief goedkoper, doordat het gewonnen wordt van fossiele brandstoffen en op een goedkope manier omgezet kan worden naar energie.

Echter raken deze fossiele brandstoffen op den duur op en zijn ze schadelijk voor het milieu. Veel leveranciers zijn daarom langzaam aan het overstappen op duurzame energie.

Waterontharders zijn een extra wapen tegen een hoge energierekening maar overstappen helpt zeker ook!

 

Oude energieleverancier opzeggen?

Gaat u verhuizen en kiest u gelijk voor een andere energieleverancier, vergeet dan niet uw bestaande contract op te zeggen!

Groene energie voor een schonere lucht

Groene energie staat ook wel bekend als duurzame energie. Deze wordt gewonnen uit verschillende natuurlijke bronnen, zoals zon, water, wind en biomassa.

Het wordt duurzame energie genoemd doordat deze bronnen nooit op kunnen raken. Daarnaast wordt de energie op eigen kracht opgewekt, waardoor er geen verbranding aan te pas komt.

Er zullen hierdoor dus ook geen schadelijke stoffen in de lucht komen. Deze vorm van energie wordt sterk aangemoedigd door de overheid. Hierdoor kun je soms ook subsidie krijgen voor het aanschaffen van zonnepanelen.

Gok erop dat je minder gaat betalen door middel van een variabel tarief

De prijzen bij een goedkope leverancier zijn ook afhankelijk van het tarief dat je wilt. Je kunt namelijk kiezen tussen een vast en een variabel tarief. Bij een variabel tarief weet je nooit helemaal zeker of je het goedkoopst uit blijft. De prijs wordt namelijk berekend aan de hand van de gemiddelde olieprijs van het afgelopen half jaar. Per zes maanden wordt daarom het tarief aangepast. Het kan hierdoor voorkomen dat je minder gaat betalen, maar ook dat de prijs van jouw contract omhoog gaan.

Weet waar je aan toe bent gedurende jouw contract

Bij een vast tarief wordt van te voren door de leverancier vastgesteld. Hierbij zit ook het risico ingecalculeerd dat de goedkope energieleverancier kan lopen als de tarieven veranderen.

Het grote voordeel van deze contracten is dat je gedurende de looptijd geen veranderingen in de prijzen zult hebben. Je weet dus altijd waar je aan toe bent zolang je bij deze leverancier zit. Dit geeft jou iets meer zekerheid dan een variabel tarief, maar het komt daardoor ook iets duurder uit.

Klantbeoordelingen belangrijk voor jouw uiteindelijke keuze

Mocht je overstappen, dan is het goed om te zien wat huidige en oude klanten van een goedkope energieleverancier vinden. Daarom biedt een vergelijker ook de mogelijkheid om recensies van deze klanten te lezen.

Zo zie je niet alleen de prijzen, acties en voorwaarden van een contract, maar ook de goede en slechte ervaringen met bijvoorbeeld de klantenservice. Je weet dan direct of een energieleverancier jou ook goed kan helpen bij een klacht of probleem en kan van hieruit een afweging maken of je naar deze maatschappij toe wilt gaan of niet.

Een energiemaatschappij kan namelijk goedkoop zijn, maar daarnaast ook slecht in het helpen van klanten. Maar uiteraard ook andersom.

Verschillende contractduren met verschillende prijzen

Een goedkope energieleverancier is ook vaak degene met de langste contractduur. Bij een vergelijker kun je echter ook alle andere opties vergelijken, omdat de energieleveranciers vaak mooie welkomstacties en kortingen geven aan nieuwe klanten. Zo kan een kortere looptijd soms toch goedkoper uitvallen.

Op de website van een energiemaatschappij is dit vaak lastig te zien en daarnaast kun je het niet eenvoudig vergelijken met een andere goedkope energieleverancier. Je moet zo namelijk verschillende websites en pagina’s open zetten, terwijl het bij een energievergelijker in een oogopslag te zien is en je direct een vergelijking kunt maken op dezelfde pagina.

Alle opties vergelijken voor een contract dat bij jou past

Met een onafhankelijke energievergelijker kun je al bovenstaande opties aanvinken en daarbij ook zien welke energieleverancier het goedkoopste is. Zo heb je altijd goedkope energie en kun je gas en energie vergelijken bij verschillende leveranciers.

Zo kun je vaak honderden euro’s besparen door over te stappen op een andere energiemaatschappij en geniet je daarnaast ook van alle acties die er op dat moment bij de maatschappij lopen. Acties die overigens niet voor huidige klanten met contractverlenging gelden, doordat leveranciers zich vaak volledig richten op de werving van nieuwe klanten in plaats van klantbehoud.

Jouw overstap is snel geregeld bij de energieleveranciers

Overstappen naar een goedkope energieleverancier is simpel. Zodra je via de vergelijker een nieuwe energiemaatschappij hebt gevonden, dan kun je het aanmeldformulier invullen. Hier moet je alle basisgegevens invullen zodat de nieuwe energieleverancier weet wie er overstapt. Daarna wordt alles voor jou geregeld.

Je hoeft daarbij jouw oude energiecontract niet op te zeggen. Dit doen de leveranciers onderling voor jou. Afhankelijk van de duur van jouw huidige contract duurt de overstap enkele weken. Zodra jouw oude contract afloopt, gaat jouw nieuwe direct in. Zo kom je nooit zonder stroom te zitten en kun je gebruik blijven maken van jouw apparaten zonder hinder te ondervinden.